Konya Gezilecek Yerler

By Halal Trip | 24, Jan, 2018
Konya Gezilecek Yerler

Tarihin ve inancın bir arada bulunduğu kentin birçok gezilecek mekanı bulunuyor. Camileri, türbeleri, müzeleri ve yaşam merkezleriyle Konya gezilecek yerler listesi oldukça kabarık. Anadolu Selçuklu Devleti’nin başkenti ve günümüz inanç turizminin başşehri Konya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin listesi şu şekildedir:

Konya gezilecek yerler listesi…

1. Mevlana Cami ve Türbesi

Mevlana hazretlerinin dergah, cami ve türbesi öncelikli ziyaret edilmesi gereken mekanlar arasında bulunuyor. Verdiği evrensel nitelikteki mesajlarla dünya çapında bir üne kavuşan Mevlana hazretlerinin türbesi, yabancı turistler tarafından da oldukça sık ziyaret ediliyor. Caminin avlusunda bulunan külliye içerisinde Mevlana hazretlerinin dergahından izler sergileniyor. Ayrıca, Makalat ve Mesnevi eserlerinin orijinal nüshaları da burada sergileniyor. Bunlarla beraber, o dönemde oldukça fazla kullanılan ney ve benzeri aletler de sergilenen eserler arasında bulunuyor.

Kaynak: yenimeram.com

2. Alaeddin Tepesi

Picture Credit - www.konya.com.tr

Konya merkezde bulunan tepe, birçok medeniyete ev sahipliği yapan yerdir. Bu tepe, günümüzde mesire alanı olarak kullanılıyor. Yeşil alan içerisinde bulunan kafeler ve restoranlar, dinlenmek için tercih edilebilecek en iyi ortamlardan birisidir. Ayrıca tepe içerisinde Cami ve Karatay Medresesi de bulunuyor.

3. İnce Minerali Medrese

Picture Credit - www.konya.com.tr

Selçuklu döneminde yapılan medrese, şu anda taş ve ahşap sanatına dair önemli örneklerin sergilendiği bir müze olarak kullanılıyor. Anadolu Selçuklu mimari yetenek ve tecrübesinin gösterildiği en önemli eserlerden olan İnce Minerali Medrese, daha çok hadis alimi yetiştirmek üzere kuruldu. Darul Hadis olarak da adlandırılan medrese, en iyi Anadolu Selçuklu eserlerinden birisidir.

4. Selimiye Camii

Osmanlı’nın Konya’ya bıraktığı camilerden biri olan Selimiye Cami yapımına Sultan Süleyman zamanında başlanıyor. Yapımını tamamlamak, İkinci Selime kalıyor. İki minareye sahip caminin bir tek şerefesi bulunuyor. Konya merkezde bulunan cami, Osmanlı mimarisini yansıtan en önemli eserler arasında yer alıyor. Konya gezilecek yerler listesi açısından önem ifade ediyor.

5. Meram Bağları

Picture Credit - www.gezmemlazim.com

Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde de yer verilen Meram bağları, doğa havası almak isteyenler için en ideal noktalardan birisidir. Havuzları, mesire alanları, yürüyüş parkurları ve kahvaltı yapılabilecek restoranlarıyla mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir.

6. Sille Köyü

Konya, en eski yerleşim yerlerine ev sahipliği yapan bir yerde bulunuyor. Anadolu’nun geçiş güzergahında yer alan Konya’da birçok medeniyet kurulmuştur. Sille Köyü de, 6 bin yıllık tarihiyle en eski medeniyet ve yerleşim yerlerinden birisini ifade ediyor. Tarihe meraklı olanların mutlaka görmesi gereken köyde, eski manastırlar ve şehirler yer alıyor.

Kaynak: Konyadaneleroluyor.com

7. Nasrettin Hoca Türbesi

Picture Credit - www.3boyutlumekanlar.com

Konya’nın Akşehir ilçesinde bulunan türbe, günümüze değin orijinal yapısını koruyarak gelmiş durumdadır. Birçok fıkraya konu olan Nasrettin Hoca’nın güldürürken düşündürmesi ve ders vermesi, önemli bir şahsiyet olmasını sağlıyor. Ünü birçok yere yayılan hoca efendi için yapılan türbe, Anadolu Selçuklu dönemine aittir. Külahlı ve sekiz köşeli türbe ziyaretçilere açıktır.

8. Nasrettin Hoca Müzesi

Konya Akşehir’e geldikten sonra Nasrettin Hoca müzesi de ziyaret edilebilir. Burada, arkeolojik kazılardan çıkarılan eserler sergileniyor. Osmanlı döneminden kalan bir konakta sergilenen eserler, antik kent medeniyetini yansıtan önemli parçalardan oluşuyor. Konağın da tarihi bir geçmişinin bulunması nedeniyle müzenin gezilmesi tercih edilebilir.

Kaynak: Muze.gov.tr

9. Beyşehir Milli Parkı

Picture Credit - www.gezilecekyerler.com

Beyşehir gölünün de ev sahipliği yaptığı milli park, doğa yürüyüşü yapmayı sevenler için en ideal noktalardan birisidir. Park içerisinde zengin bitki örtüsü ve göl içerisinde canlı yaşamına dair muazzam fotoğraflar çekebilirsiniz. Konya’nın en yeşil ve doğayla iç içe arazisi olması nedeniyle de önem arz eden Milli Park, her zaman ziyaretçilere açıktır.

10. Yerköprü Şelalesi

Picture Credit - www.pinterest.co.uk

Konya gezilecek yerler
arasında Yerköprü şelalesi de bulunuyor. Her ne kadar Konya merkeze uzak bir ilçe olan Hadım’da yer alsa da, muazzam manzaraya sahip olması nedeniyle görülmeye değerdir. Doğayı sevenler için Yerköprü şelalesi ve çevresinin mutlaka görülmesi gerekiyor.

İnanç turizminin en önemli kentlerinden biri olan Konya gezilecek yerler listesi kısa süreli Konya gezisi planlayanlar için hazırlandı. Uzun süreli tatil için daha farklı alternatifler bulmak da mümkündür.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment