Avrupa’da Aileler İçin En Uygun Tatil Ülkeleri

By Şeyma Purçlutepe | 19, Jan, 2018
Avrupa’da Aileler İçin En Uygun Tatil Ülkeleri

Seyahat etmek, nitekim Dünya’nın en güzel hislerinden birisidir. Farklı ülkeler, o ülkelerin farklı kültürleri, yeni insanlarla tanışmak ve dahası seyahat etmenin en güzel yanlarının başında gelir. Bu durum aile ile yapılıyorsa her zaman biraz daha ince düşünme ve planlama gerektirir. Hele ki bir ebeveynseniz, çocuklarınızın eğlenmesi sizin için tatilin en önemli konularından birisidir. Tabi bunların yanı sıra sizin de eğlenmeniz de es geçilmemesi gereken bir noktadır. Gideceğiniz yerin neresi olduğundan ziyade, çocuklarınızın kaliteli vakit geçirmesi için biraz fazla ince eleyip sık dokumanız gerekecektir. Evet, biraz telaşlandığınızı görüyorum. Sizin yerinize biz düşündük, şimdi arkanıza yaslanın ve sizin için hazırladığımız bu keyifli listeyi okuyun.

Kaynak: www.sheknows.com

İşte aileniz ile gezebileceğiniz Avrupa ülkeleri;

 

1.DANİMARKA

Danimarka’da çocukların dikkatini çekecek en önemli yerlerden biri Legoland Billund.7 ayrı bölümden oluşan Legoland, minyatür bir şehirden oluşuyor. Parkta su oyunları ile ilgili birçok aktivite olduğu için yaz sezonunda gitmeniz çocuğunuz için faydalı olacaktır. Burası aynı zamanda her yaş grubunda çocuğa hitap etmektedir. Bunun dışında Kopenhag’da Guinness World Record Museum tavsiye ederiz. Burada Dünya’nın en büyük ve en küçüklerden oluşan sergileri muhakkak deneyimleyin. Aynı zamanda Kopenhag’ın denizinin dalgasız ve güvenli oluşu sizin içinize bir nebze su serpmekle birlikte çocuğunuzun da keyifle yüzmesine katkıda bulunacaktır. Ufak bir bilgilendirme Kopenhag’ın şehir merkezinde birçok alan trafiğe kapalıdır. Çocuğunuz bu alanlarda özgürce dolaşabilir.

 

2.PORTEKİZ

Kaynak: www.oceanario.pt

Eğer çocuğunuzun birazda olsa denize merakı varsa Portekiz kesinlikle gitmeniz gereken destinasyonlar birisi. Lizbon şehrinde mutlaka Lizbon Okyanus Akvaryumu görmeniz gereken yerlerden sadece biri. Aynı zamanda Sualtı Müzesini de gezmelisiniz. Eğer ailece vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız Lizbon’a 40 dakika uzaklıkta olan Pena Sarayını ziyaret edebilirsiniz.

 

3.AVUSTURYA

Picture Credit - www.hofburg-wien.at

Avusturya’nın başkenti olan Viyana müziksever çocuklar için farklı deneyim sunuyor. Viyana sokaklarının hemen hemen her yerinde klasik müzik esintileri var ve bu sizi ve çocuğunuzu dinginleştirecektir. Bildiğimiz gibi, her çocuk masal sever. Viyana bu doğrultuda bize Sisi Müzesini karşımıza çıkarıyor. Çocuklarınızla birlikte müze ziyaretlerinden zevk alıyorsanız birkaç önerimiz daha var; Doğa Tarihi Müzesi ve Saray Arabaları Müzesi.

Salzburg’ta bulunan oyuncak müzesi çocuk sinemaları ile çocukları, antika oyuncukları ile de yetişkinlere farklı bir deneyim sunuyor. Aynı zamanda eğlenceli olan bu şehir sizi hem eğitip hem eğlendirmeyi vaat ediyor.

 

4.İTALYA

Kaynak: lakegarda.gardasee.de

İtalya’nın Verona kentinde bulunan Gardalad, şehrin önemli eğlence oyun parklarından biri. Garda Gölünün kıyısına kurulmuş olan bu park hem doğayla iç içe hem de içerisinde su parkları, akvaryumları ile çocukları farklı bir deneyim fırsatı yaratıyor. Eğer İtalya’yı hem siz merak ediyorsanız hem de çocuğumuz eğlensin istiyorsanız Verona’ya göz atmanızı tavsiye ederiz.

 

5.İSVEÇ

Kaynak : www.junibacken.seİ

sveç’te bulunan Stockholm bilindiği üzere yaşam kalitesi sebebiyle Avrupa’nın en yaşanabilir kentlerinin başında geliyor. Burada rotanızı ilk olarak Junibacken Çocuk Müzesine çevirmelisiniz. Bu müze adeta bir masallar diyarını anımsatacak size. Çocuğunuz burada keyifli vakit geçiriyorken sizde bir kahve molası verip ve yanında güzel bir  Chakladboll (bir tatlı) ile zamanınızı geçirebilirsiniz.

 

6.KIBRIS

Kaynak : www.cypnet.co.uk

Her zaman çok uzaklara ya da biraz daha yorucu tatillere gitmek yerine bize biraz daha yakın yerlere gitmek isteriz. İşte bu doğrultuda karşımıza Yavru Vatan Kıbrıs çıkıyor. Hem yaz aylarında hem bahar aylarında, her haliyle güzel. Hem tarih kokan yapısı hem de sahildeki restaurantlarında keyifli zaman geçireceğinizden eminiz. Eğer burada bir tarih turu düşünüyorsanız, Girne’de bulunan St. Hilorian Kalesi ve Bellapais Manastırı sizin için uygun olacaktır.

 

7.ALMANYA

Eğer ailecek bir lunapark meraklısı iseniz, adrenalini biraz olsun seviyorsanız kesinlikle önerimiz Rust kentinde bulunan Europark! Avrupa’nın ikinci en yüksek roller costerı Silver Star macera seven aileler için farklı bir deneyim sunuyor. Bu parkın içinde aynı zamanda pek çok Avrupa ülkesini de deneyimleyebiliyorsunuz. Nasıl mı? Parkın içinde farklı Avrupa ülkelerinin isimleri verilmiş sokaklar mevcut ve bu sokaklarda o şehirlerin yemeklerini yerken aynı zamanda manzaraları da seyretmek bir taşla iki kuş vurmak olacaktır.

8.İSPANYA

Kaynak : www.portaventuraworld.com

Eğer deniz, kum, güneş üçlüsü istiyorum ve aynı zamanda bir Avrupa ülkesi olsun istiyorsanız İspanya’nın Barselona kenti tam size göre. Burada bulunan plajların hepsi çok güzel ve aynı zamanda her zevke hitap ediyor. Eğer yeme içme merakınız var ise tapas ve şarap kültürü sizi etkileyecektir.  Ailecek futbolu seviyorsanız Camp Nou’yu ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Bunların yanı sıra PortAventura eğlence parkı ve resort oteller Barcelonayı aileler için uygun kılıyor.

Not: Tapas, İspanyol mezelerinin genel adı.

 

9.İNGİLTERE

Çocuklarınız başkent Londra’da Hamley’si keşfediyorken sizde Camden Market’si keşfedebilirsiniz. Tabii vakit sizin pek önemli değilse. Hamley’s aynı zamanda hem çocuklar hem de sizin için inanılmaz bir deneyim olacaktır. Çünkü 50 bini aşkın bu mağaza çocukla çocuk olmak için güzel bir yer. Bunların yanı sıra, Dünya’nın en eski hayvanat bahçesinin bulunduğu Londra Hayvanat Bahçesinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

 

10.FRANSA

Genellikle aşk tazelemek için gidilse de Disneyland Paris hem sizin hem çocuğunuzun bir numaralı gözdesi haline geliyor. Tüm çizgi film karakterlerinin bulunduğu bu park başkent Paris’e 1 saat uzaklıkta. Disneyland aynı zamanda içerisindeki konsept otel olan Şato Otel’i de içerisinde barındırıyor. Bir diğer büyük eğlence parkı olan Parc Asterix zamanınızı güzel geçirmekte size eşlik edecektir

Leave a comment