Eskişehir Gezilecek Yerler

By Halal Trip | 22, Jan, 2018
Eskişehir Gezilecek Yerler

Son dönem turizm yatırımlarıyla beraber daha da popüler olmaya başlayan Eskişehir, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerden hızlı trenle ulaşılabilen en iyi lokasyonlardan birisidir. Bundan dolayı son dönemlerde ön plana çıkan kentler arasında yer alan Eskişehir; tarihi mekanları, eğlence yerleri ve yaşam merkezleriyle görülmesi gereken yerlerden birisidir. Yazı dizimizde, Eskişehir’de mutlaka görülmesi gereken yerler listesine yer alıyor.

 

Eskişehir gezilecek yerler

 

1. Odunpazarı Bölgesi

En eski yerleşim yerleri arasında yer alan Odunpazarı, tarihi güzellikleri içerisinde barındıran masalımsı bir yeri ifade ediyor. Tarihi konakları, külliyesi, çeşmesi, okulları ve camileriyle koruma altına alınan bölgede tarihe yolculuk yapabilirsiniz. Son restorasyon çalışmasından sonra renk renk yerleşim yerlerinin sıralandığı dar tarihi sokaklarda harika bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Kaynak: Sezgitur.com

 

2. Porsuk çayı

Doktorlar caddesinde yer alan Porsuk Çayı, şehri ikiye bölen bir çay olması nedeniyle oldukça önemli sayılıyor. Özellikle adalar kısmından geçen çayın yarattığı muhteşem ortam görülmeye değer. Çayın etrafına sıralanan restoran ve kafelerde zaman geçirerek harika manzara izlenebilir. Burada kahvaltı yaparak güne başlamak en çok tercih edilen aktivitelerden birisidir.

Kanyak : www.azbibak.com

 

3. Bilim, Sanat ve Kültür Parkı

Eskişehir gezilecek yerler arasında mutlaka uğranması gereken noktalar arasındadır. Oldukça büyük olan park; şatoları, hayvanat bahçesi, piknik yerleri, koşu ve yürüme parkurları, bilim müzeleri ve daha farklı aktivite mekanlarıyla Eskişehir’in en önemli parkları arasında yerini alıyor. Gün boyunca gezilebilecek ve eğlenilecek parkta her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kanyak : www.eskisehirkulturturizm.gov.tr

 

4. Kurşunlu Camii ve Külliyesi

1525’de yaptırılan Kurşunlu Camii, şehrin en eski camisidir. Külliyesinin yer aldığı kısım restore edilerek fotoğraf ve sanat merkezi olarak kullanılmaya devam ediliyor. Çoban Mustafa Paşa’nın talimatıyla yapılan camii şerif Osmanlı dönemindeki klasik cami figürlerini ve objelerini taşıyor.

Kaynak: Odunpazari.bel.tr

 

5. Atlıhan Çarşısı

Osmanlı döneminden kalma han, restore edildikten sonra el sanatları atölyelerinin yer aldığı bir merkeze dönüştü. Lüle taşından yapılan hediyelik eşyalar, ahşap oyma sanatının en eşsiz örnekleri ve el işçiliğinin en güzel ürünlerinin yer aldığı çarşıda sevdiklerinize hediyelik bir şeyler alabilirsiniz. Han, iki katlıdır ve ortasında bir havuzu bulunuyor.

Kanyak: gezipgordum.com

 

6. Kentpark

Eskişehir’in diğer önemli bir parkını ifade eden Kentpark, yapay plaja sahip olduğundan ilgi çekiyor. Birçok hayvana da ev sahipliği yapan parkta hoşça vakit geçirilebilecek mekanlar da yer alıyor. doğa yürüyüşü için oldukça uygun olan parkın içerisinden Porsuk çayı da geçiyor.

Kanyak: www.avmgezgini.com

 

7. Şelale park

Bu parkı özel kılan şey, parkın içerisinde yapar bir şelalenin yer alması ve Eskişehir’in kuşbakışı izlenebilmesidir. Restoran ve kafelerde Eskişehir’in yöresel lezzetlerini tatmak da mümkündür. Odunpazarı bölgesine oldukça yakın olan parkın şehrin en yüksek yeri olması da ayrı bir önem kazanmasını sağlıyor. Gün batımını izlemek için de Şelale parkı tercih edenlerin sayısı bir hayli fazladır.

Kanyak: www.odunpazari.bel.tr

 

8. Taşbaşı Çarşısı

Eskişehir’in merkezi noktalarından birisini ifade eden Taşbaşı Çarşısı, çeşitli dükkan ve kafelerin bulunduğu aktif bir yerdir. Ayrıca çarşı, Cumhuriyet caddesi gibi işlek mekanların da hemen yanında yer alıyor. Tarihi dükkanlardan oluşması nedeniyle görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Kaynak: Eskisehirikesfet.com

 

9. Haller Gençlik Merkezi

Özellikle üniversite öğrencilerinin tercih ettiği işlek mekanlardan birisidir. Daha önceleri sebze hali olarak kullanılan yer, yeniden imar edilerek gençlerin zaman geçirebilecekleri mekan haline getirilmiş. Çeşitli kültür merkezlerinin bulunduğu noktada özgün tasarımlı kafe ve restoranlar da yer alıyor.

Kanyak - pointeskisehir.com

 

10. Devrim otomobili

Türkiye’nin ilk yerli arabası Devrim, Eskişehir’de sergileniyor. Porsuk çayı yanında bulunan TÜLOMSAŞ bahçesinde sergilenen ilk yerli araç, Eskişehir’e gelip de herkesin görmesi gereken eserler arasında yer alıyor.

Kanyak : gezipgordum.com

Leave a comment