İstanbul'da Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Yerel Pazar

By Halal Trip | 30, Jun, 2017
İstanbul'da Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Yerel Pazar
İstanbul denilince akla ilk gelen şeylerden birisi şüphesiz alışveriştir. İstanbul’da her ne kadar lüks alışveriş caddeleri ve alışveriş merkezleri olsa da şehrin yüzyıllardır popülerliğini yitirmemiş yerel pazarları da bulunmaktadır. Çok kısa süre de olsa İstanbul’da bulunacaksanız mutlaka görmeniz ve alışveriş yapmanız gereken 6 yerel pazarı sizler için derledik.
 

1) Kapalı Çarşı



Picture Credit - www.onedio.com

 
İstanbul’da alışveriş denilince şüphesiz akla ilk gelen yer Kapalı Çarşıdır. İstanbul’un gerçek merkezi olan Beyazıt-Mercan-Nuriosmaniye Semtlerinin ortasında bulunan Çarşı şehrin en eski yerel pazarlarından biri olmasının yanı sıra dünyanın en büyük yerel çarşısıdır. Kapalı Çarşı’da mücevherat toptancıları, geleneksel Türk yapımı ürünlerin yanı sıra şehrin en etkili döviz ve altın piyasası da bulunmaktadır. Birkaç metrekarelik dükkanların bile Milyon Dolar değeri olan çarşı, hiç şüphesiz şehrin en hareketli noktalarından birisi.
 

2) Mısır Çarşısı

 
Picture Credit - www.misircarsisi.org
 
İstanbul Eminönü’nde bulunan Mısır Çarşısı da Kapalı Çarşı gibi tarihi yarımada da yer alıyor. Yeni Camii’nin ve Çiçek Pazarının hemen arkasında kalan tarihi Mısır Çarşısı isminden de anlaşılacağı üzere daha çok çeşitli baharatların ve kahvaltılıkların satıldığı dükkanlardan oluşmaktadır. Baharat ve kahvaltılığın yanı sıra çarşının Balat tarafındaki çıkış tarafında her daim taze ve kaliteli ürünler satan kuruyemiş dükkanlarını da bulabilirsiniz.
 

3) Sahaflar Çarşısı

 
Picture Credit - www.tokihaber.com
 
Yine İstanbul’un kalbinde bulunan bir başka Çarşı olan Sahaflar Çarşısı kuruluşu İstanbul’un Fethi olan İstanbul Üniversitesinin hemen yanı başında yer almaktadır. Sahaflık kültürünün halen daha devam ettirildiği nadir yerlerden olan Sahaflar Çarşısında başta Türk-İslam eserleri olmak üzere yüz binlerce kitap ilgililerini bekliyor.
 

4) Balık Pazarı



Picture Credit - www.theguidesistanbul.com

 
Beyoğlu’nda İstiklal Caddesinin paralelinde Galatasaray’da bulunan Balık Pazarı şüphesiz şehrin en ilgi çekici noktalarından bir tanesi. Asırlık Turşucusu, belgesellere konu olan Pidecileri, Sakarya Tulumbacısı ve daha nice yerel dükkanıyla İstanbulluların her daim alışveriş için ilk duraklarından birisidir. Beyoğlu’nda yer alan Balık Pazarının çevresinde aynı zamanda birçok balık restoranı da bulunmaktadır.
 

5) Eminönü



Picture Credit - www.gezilesiyer.com

 
İstanbul’da her kim bir ürünü bulmak için aramaya çıksa sonunda hep aynı noktaya gider: Eminönü. Şehrin şüphesiz en yoğun ve en çok farklı sektörden tedarikçiyi içinde barındıran bu semt Galata’nın hemen karşısında yer almaktadır. Züccaciyeden tuhafiyeye, baharatlardan kahveye, hediyelik eşyadan beyaz eşyaya kadar akla gelebilecek her şeyin satıldığı bu semt açık ara şehrin en önemli yerel pazarıdır.
 

6) Kadıköy Bahariye Caddesi ve Kadıköy Çarşısı



Picture Credit - www.kadikoylife.com

 
Diğer beş çarşının aksine Kadıköy Çarşısı İstanbul’un Anadolu Yakasında bulunmaktadır. Yapı olarak Eminönü’ne ve Galatasaray Balık Pazarına benzeyen Kadıköy Çarşısı da şehirde yaşayanların günlük ihtiyacı olan hemen her şeyi bulabilecekleri bir çarşıdır. Özellikle bir sahil semti olan Kadıköy’de de her daim taze balık ve kaliteli balık restoranları bulabilirsiniz.
 
 

Leave a comment