Müslüman Turistler İçin İtalya Rehberi: Roma, Venedik, Floransa ve Milano’da Bulunan Camiiler ve Helal Yemek Noktaları

By Halal Trip | 04, Jul, 2017
Müslüman Turistler İçin İtalya Rehberi: Roma, Venedik, Floransa ve Milano’da Bulunan Camiiler ve Helal Yemek Noktaları
Güney Avrupa'da bulunan dünyanın en popüler turistik yerlerinden biri olan İtalya’yı ziyaret etmek isteyen Müslüman gezginler için bir rehber hazırladık. Bir çizmeyi andıran sınırlarıyla İtalya daha ilkokul çağından itibaren herkesin ilgisini çeken bir Akdeniz ülkesi. Roma, Milano, Venedik, Floransa, Napoli, Verona, Torino, Bologna, Palermo ve Cenova, İtalya'nın en tanınmış şehirlerinden bazılarıdır.
 
UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan dünyaca ünlü anıtları, modaya uygun butikleri ve mağazaları, büyüleyici Akdeniz sahili, dağları ve gölleri, Orta Avrupa Kültürünü deneyimleyebileceğiniz müzeleri ve galerileri, ülkenin sahip olduğu büyüleyici kültür ve gelenekler ile birlikte  aileler için de bir cazibe merkezi olan İtalya aynı zamanda Dünyanın en büyük mutfağı olarak da bilinir. İtalya’da görülecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki; Turistlerin ziyaret edecekleri sınırlı sayıda yerleri seçmeleri kesinlikle zor olacaktır.
 
Müslüman ziyaretçiler için; ülkede yaşayan Müslüman nüfus olmasına rağmen İtalya'daki Müslüman dostu tesisleri ve Helal yemekleri bulmak kolay olmayacak. İtalya'daki büyük şehirlerin bazılarında Camileri ve helal lokantaları rahatlıkla bulabilirsiniz. Örneğin Roma ve Venedik'te helal yemekleri bulabilirsiniz. 
 
Eğer şüpheye düşeceğiniz bir ortam varsa Müslüman turistler için Helal olduğunu iddia eden restoranların sertifikalı ya da sahibinin Müslüman olduğu konusunda emin olmalısınız. Ayrıca, bu lokantaların her ne kadar helal yemek sunsalar da çoğunun alkollü ürünler satacağını da bilmelisiniz.
 
Pizza ve makarna, İtalyan yemeklerinin en popüler formlarından ikisi olduğundan turistler, İtalya'da nereye giderlerse gitsinler bu  yemekleri ayrı ayrı denemeleri gerekebilir. Yemeklerdeki lezzetler yerden bölgeye farklılık gösterdiğinden ziyaretçiler her seferinde eşsiz bir deneyim yaşayabilirler.
 

Roma

 
 

Roma - Müslüman Seyahat Rehberi

 
İtalya'nın başkenti olan Roma’da çarpıcı saraylar, Büyük Roma Anıtları, arkeolojik ve sanatsal hazineler ve dünyaca ünlü turistik noktaları ve şehir surlarını keşfedebilirsiniz. Roma’da mutlaka görmeniz gereken bazı yerler: Kolezyum, Panteon, Trevi Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Roma Forumu, Piazza Navona ve Roma Ulusal Müzesi’dir.
 
Kent ayrıca Avrupa'nın en büyük camilerinden biri olduğu söylenen Roma Camii'ni de sınırları içerisinde barındırıyor. Roma'da birçok seçkin Helal restoran mevcuttur. Yerlerini bulamazsanız, Roma Camii çevresindeki Müslüman turistlerden bu bilgiler edinilebilir.
 

Roma’da Helal Yemek



Picture Credit - www.walksofitaly.com
 
Roma'da birçok kebapçı ve helal restoran var! Peri Peri Halal Grill, geniş bir yelpazede Salatalar ve hatta Biryanis sunan popüler bir Helal restoran. Bir diğer gizli mücevher La Via della Seta, en iyi tabouleh ve falafel sandviçleri olan bir Ortadoğu restoranıdır. İtalya’ya kadar gidip dondurma yemeden dönmek olmaz! Müslüman ve Vegan dostu olan dondurma için dikkat etmeniz gereken en önemli konu: Çalışanlara alkolsüz lezzetleri sorduğunuzdan emin olun!

 

Milan

 
 

Milan- Müslüman Seyahat Rehberi

 
Milano'nun dünyanın en önemli moda başkentlerinden biri olduğu ve aynı zamanda İtalya'nın ticaret ve ticaretin en önemli merkezidir. Her ne kadar bir alışverişkoliğin cenneti olsa da, Milan'da yapacak çok şey var! Piazza del Duomo, Palazzo Reale, Castello Sforzesco ve Galleria Vittorio Emanuele II, Milano'da görülmesi gereken onlarca turistik mekandan sadece birkaç tanesidir. 
 
Müslüman turistler, Milano'da namaz kılmak için birkaç Camiyi kolaylıkla bulabilirler. Milano İslam Kültür Merkezi, Segrate Camii ve Mescid Milano, hem yerel halka hem de turistlere hizmet ediyor. Milano'da birçok helal yemek seçeneği de mevcut, Müslüman turistler kısa bir araştırmayla epeyce sayıda Helal yemek sunan Milano restoranlarını bulabilir.
 
 

Milano’da Helal Yemek

 
Milano’da Helal Hint ve Ortadoğu restoranları dışındaki otantik İtalyan yemeklerini de mutlaka deneyin! Caputo gibi birçok Müslüman dostu restoran sizi bekliyor. Caputo dışında Pizzeria Ristorante, Müslüman turistler için ayrı olarak Helal menüsü sunmaktadır. Helal yemek sunan İtalyan restoranlarının çoğunda aynı zamanda alkollü içeceklerin servis edildiğini unutmamakta fayda var.
 

Venedik

 

Venedik-Müslüman Seyahat Rehberi

 
İtalya, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Venedik'e ev sahipliği yapıyor. Kent, bir Lagün üzerinde inşa edilmiş ve bir bütün olarak Dünya Mirası Listesi olarak listelenmiştir. Sanat ve mimarisi ile ünlü olan şehir aynı zamanda zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Piazza San Marco, Rialto Köprüsü, Rialto Markets, Murano adası ve Doge's Palace, sayısız popüler sitelerinden sadece birkaçı.
 
Ayrıca şehirde bulunulan zamanda kanallar ağı üzerinden bir gondol gezisi şarttır. Venedik'in en ünlü yapılarını ve köprülerini keşfetmek için harika ve atlanmaması gereken bir deneyimdir. Müslümalar Venedik ziyaretleri sırasında vakit namazlarını rahatlıkla kılabilirler. Centro Islamico di Venezia ve Moschea Al-Rahma Venedik'te bilinen iki Camidir. Venedik'te Camiilerin yanı sıra Müslümanlar helal yemekleri, kent merkezindeki birkaç restoranda ve şehrin eteklerindeki bazı restoranlarda bulabilirler.
 
 

Venedik’te Helal Yemek

 
Picture Credit - www.walksofitaly.com

Venedik’te çok sayıda Helal yemek yiyebileceğiniz restoran olmasa da şehirde birkaç tane Türk ve Pakistan restoranı bulunmaktadır. Direkt olarak helal et yemeği aramaktansa içeriğini öğrenerek(Alkol kullanıp kullanılmadığı vs.) vejetaryan yemekleri seçmek en iyi çözüm olacaktır.
 
 

Florence

 

Floransa—Müslüman Seyahat Rehberi

 
Floransa, İtalya'nın en popüler Rönesans mimari ve sanat merkezlerinden biri olan bir başka popüler kenttir. Büyüleyici müzeler, bahçeler ve saraylar koleksiyonuna ev sahipliği yapan şehirde: Palazzo Pitti, Boboli Bahçeleri, Loggia del Mercato Nuovo, Ponte Vecchio, Piazzale Michelangelo, Palazzo Vecchio ve Piazza della Signoria, ünlü cazibe merkezlerinden bazılarıdır. Kent, büyük bir Müslüman nüfusa ev sahipliği yaptığı için Müslüman turistler Floransa'daki Camileri ve Helal restoranları kolaylıkla bulabileceklerdir.
 

Floransa’da Helal Yemek



Picture Credit - www.selectstudyabroad.com
 
Floransa’da birçok helal yemek sunan restoran bulunmaktadır. Çoğunlukla Orta Doğu ve Hint yemeklerini bulabileceğiniz bu restoranların en ünlüsü Haveli Hint Restoranıdır. Bunlar dışında yine yerel lezzetleri sorarak tadabilirsiniz.
 
İtalya’da Müslüman dostu diğer şehirler arasında Palermo, Turin, Ravenna ve Cenova yer alıyor. İtalya’da nerede olacağını biliyorsanız, Helal yemeğin kesinlikle mevcut olduğunu unutmayın. Seyahat ederken yakındaki Helal Yiyeceklerini ve Camileri bulmak için HalalTrip App'i indirin. İtalya'ya seyahat paketlerimiz ve İtalya hakkında daha fazla bilgi için bizi takip edin!
 

Leave a comment