Trabzon’da Yöresel Lezzet Sunan Restoranlar

By Halal Trip | 24, Jan, 2018
Trabzon’da Yöresel Lezzet Sunan Restoranlar

Karadeniz’in en meşhur kentleri arasında yer alan Trabzon’da mutlaka denenmesi gereken yöresel lezzetler var. Bunları keşfetmek ve denemek için kesinlikle gitmeniz icap eden restoranları sizler için derledik. Birbirinden güzel ve eşsiz mekanlarda denenebilecek yöresel lezzetleri asla es geçmeyin!

Kaynak: flypgs.com

1. Cemil Usta Akçabat Köftecisi

Trabzon denilince akla Akçabat ve köftesi geliyor. Baharatı ve kendisine has köfte harcıyla Türkiye’nin önemli lezzetleri arasında yer alan köftenin ana vatanı, Trabzon’un Akçabat ilçesidir. Bu yöresel lezzeti tadabileceğiniz en iyi yerlerden birisi ise, Cemil Usta’nın restoranıdır. Kendisine has dekorasyon tarzı ve stiliyle misafirlerine farklı bir restoran deneyimi sunan Cemil Usta, meşhur Akçabat köftenin yanında çeşitli meze ve meşrubatlarla zengin bir menü sunuyor.

Kaynak: cemilusta.com.tr

2. Karpi Pide Restoran

Karadeniz denilince akla illaki Karadeniz pidesi de geliyor. Bu lezzeti yerinde tatmak isteyenler içinse ideal mekan, Karpi Pide restoranıdır. Odun ateşinde pişirilen pidelerde kullanılan bol malzeme ve baharatla Karadeniz pidesinin en kaliteli halini tadabilirsiniz. Çıtır hamur, çeşitli meze ve meşrubatlarla yöresel Karadeniz pidesinin en meşhur durağında hoş bir vakit geçirebilirsiniz.

3. Balıklama Balık Restoran

Karadeniz denilince ve Trabzon’a gidilince deniz mahsullerini tatmadan geri dönmek asla doğru olmaz. Trabzon en has lezzetleri arasında yer alan Hamsi Kuşu, hamsili pilav, hamsi çitlemesi ve daha farklı yöresel hamsi veya balık lezzetlerini Balıklama Balık Restoran mekanında tadabilirsiniz. Ahşap odaklı dekorasyonuyla harika bir atmosfer içerisinde Trabzon’a has hamsi ve deniz mahsul menülerini keşfedebilirsiniz.

4. Cephanelik Restoran

Yine Trabzon’un yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz mekanlar arasında yer alan Cephanelik Restoran, zengin kahvaltı menüsüyle misafirlerine harika bir lezzet şöleni yaşatıyor. Özellikle sabah kahvaltısını hoş bir atmosfer içerisinde yapmak isteyenler için Cephanelik Restoran ideal mekanlardan birisidir. Ayrıca kahvaltı menüsü içerisinde Trabzon ve hatta Karadeniz’in yöresel kahvaltı lezzeti muhlamayı da deneme şansı bulabilirsiniz.

5. Rüştü’nün Fırını

Trabzon’da harika bir kahvaltı yapmak isteyenler için verilebilecek mekan isimleri arasında yer alan Rüştü’nün yeri, yöresel kahvaltı lezzetleriyle misafirlerine harika bir serpme kahvaltı ikramı sunuyor. Özellikle Karadeniz’in önemli tatları arasında yer alan laz ve hodan böreği için Rüştü’nün fırını en ideal mekanlar arasında yer alıyor. Sabah enerjinizi toplamak için tercih edeceğiniz kahvaltı menüsünü Trabzon’un yöresel lezzetleriyle zenginleştirerek gün boyu dinç ve enerjik kalabilirsiniz.

Kaynak: gezenanne.com

6. Katibin Yeri Restoran

Picture Credit - www.bileteviniz.com

Trabzon’a özel yöresel lezzetlerin sunulduğu Katibin Yeri Restoran, özellikle mısır ekmeği ve mısır ekmeğinden yapılan değişik lezzetleri tatmak isteyenler için ideal mekanlar arasında bulunuyor. Mısır çorbası, mısır ekmeği, sütlü mısır ekmeği gibi lezzetlerin sunulduğu mekanda değişik yöresel lezzetleri keşfedebilirsiniz. Tatlı seçenekleri arasında yer alan Trabzon helvası, kabak ve burma tatlısı gibi alternatiflerle damak tadınızı farklılaştırabilirsiniz.

7. Komaroğlu Köfte Salonu

Picture Credit - www.firmasec.com

Akçabat köftesini denemek isteyenler için ideal mekanlardan birisi olan Komaroğlu Köfte Salonu, Trabzon yöresine ait tatlı ve içecekleriyle misafirlerine hizmet sunuyor. Birinci sınıf dekorasyonu ve dingin atmosferiyle harika bir yemek vakti geçirmek isteyenler için Komaroğlu Köfte Salonu, Akçabat’a bakan en güzel adreste bulunuyor.

8. Marina Restoran

Trabzon Akçabat’ta yer alan Marina Restoran, yöresel Trabzon lezzetlerini tadabileceğiniz birinci sınıf restoranlar arasında bulunuyor. Özellikle Akçabat köfte, pazılı kaygana ve mısır çorbası menüleriyle harika bir akşam yemeği fırsatı sunuyor. Eşsiz atmosfer ve dekorasyonuyla misafirlerini karşılayan Marina Restoran, Tranzon’un en fazla beğenilen seçkin mekanlarından birisidir.

9. Lokma Restoran

Trabzon’da organik bir kahvaltı yapmak isteyenler için ideal mekan Lokma Restoran, yöresel Trabzon kahvaltısının önemli noktaları arasındadır. Özellikle Trabzon peynirinden yapılan muhlamayı denemek isteyenler için ideal adreslerden birisidir. Yöresel kahvaltıda yer verilen börek çeşitleri, reçel ve yeşillikler tamamen organik ürünler seçilerek hazırlanıyor ve beğeninize sunuluyor.

Trabzon’un en lezzetli ve yöresel duraklarını listeledik. Damaklarda iz bırakacak yöresel lezzetleri mutlaka deneyin!

 

 

 

 

 

Leave a comment