Ankara'da Gezilecek Yerler

By Halal Trip | 19, Jan, 2018
Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara Hakkında Genel Bilgi 

Ankara, Türkiye'nin başkenti olmasının yanı sıra ülkenin en büyük ikinci kentidir. Hem Türkiye’nin hem de İç Anadolu'nun kalbinde yer almaktadır. Nüfusu 4,5 milyon civarındadır.

Ankara’nın genel yapısından önce atlanmaması gereken en önemli noktalardan biri her ne kadar bir memur kenti olsa da Ankara’da gezilecek ve yapılacak birçok şey bulunmaktadır.

Ankara, Türkiye'nin idari merkezi ve büyük bir üniversite kentidir, bu nedenle büyük bir devlet memuru ve üniversite öğrencisi nüfusu vardır. Ulusal sermaye olarak Ankara, büyük bir yabancı diplomat nüfusa ve elçilik personeline ev sahipliği yapıyor, bu yüzden diğer Türk şehirlerinde bulması daha zor olabilecek mal ve hizmetler sunuyor.

Kaynak: wikipedia.com

Ankara, ilk bakışta donuk, somut bir ormandan daha az görünebilen yayılan, modern bir şehirdir. Sonuç olarak, pek çok turist sadece Konya ya da Kapadokya gibi yerlere ulaşım için bir geçiş noktası olarak kullanmaya eğilimliler. Bununla birlikte, Ankara'nın biraz daha derin bakmaya hazır olanlar için sunacağı çok şey var.

Ankara, 20. yüzyılın başında çoğunlukla Ankara Kalesi civarında yaşayan birkaç bin kişilik küçük bir kasabaydı. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Ankara'yı 1920'de Müttefikler aleyhinde direniş hareketinin merkezi haline getirip, işgal altındaki İstanbul'daki müttefiklerin kontrolündeki Osmanlı Hükümetine karşı Türkiye halkını temsil eden bir parlamento kurduklarında şehrin kaderi değişti. I. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan Türk Kurtuluş Savaşı'nın başarısı üzerine, İstanbul'da hükümet ve imparatorluk 1923'te Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kaldırıldı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bugün 5 milyon insanın modern Ankara'sına baktığınızda görebileceğiniz neredeyse her şey daha sonra inşa edildi.

Bu, Ankara'nın kendi tarihine sahip olmadığı anlamına gelmiyor. Anadolu'nun merkezinde yer alan Ankara'nın tarihi M.Ö. 2. binyıla kadar uzanıyor. Hititler, Frigler, Lydialılar, Persler, Yunanlılar, Galatlar, Romalılar, Bizanslılar ve Türklerin ayak izleri hala mevcuttur.

Ankara adı Çapa anlamına gelen Ancyra'nın Keltçe sözcüğünden gelmektedir. Bir iç şehirdeki çapa ismini kullanmanın asıl nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte, birkaç farklı efsane vardır.

Cumhuriyetin ilk günlerinde 20.000 kişinin taşra kasabası olan Ankara'nın çoğu, son beş yılda kırsal alanlardan insanlar tarafından yaşayan Ulus yakınlarındaki kalenin ve çevrenin önündeki eski şehir dışında; ülkenin kalbindeki stratejik konumu nedeniyle çok amaçlı bir sermayedir. Bölgedeki yerleşim tarihi binlerce yaşındadır.

Şehrin şöhretinin en büyük iddiası, günümüzde yüksek kaliteli tiftik tekstillerinin üretildiği, şehrin eski adını (Angora) kazandıran uzun saçlı yerel keçi türüdür, bugün onları burada bulabileceğiniz tek yer şehir karayolunda batıdaki yonca yaprak değiş tokuşunun kenarındaki çimenlerdir.

Ankara genç ve modern bir şehir olmasının yüzünü kimlik sorunu haline getiriyor. Bir yüzyıldan az bir sürede nüfusun on binlerden birkaç milyona çıkması neredeyse herkesin başka bir yerden geldiğini gösteriyor. Bunun sonucu olarak yerli bir "Ankaralı" bulmak zorludur. Dolayısıyla Ankara nüfusu ve kültürü, Türkiye'nin sunduğu her şeyin, Türkiye'nin tüm şehirlerinden köken alan insanlarla karışımıdır.

 

Ankara’da Gezilecek Yerler

Ankara, farklı kasaba ve mahalle karakterleriyle oldukça büyük bir şehirdir. Çok basit bir şekilde, kentin pek çok ilgi çekici yeri, şehri kuzeye doğru uzatan Atatürk Bulvarı boyunca uzanmaktadır. Ulus Meydanı'ndan başlayıp Atatürk Bulvarında güneye doğru giderken Kızılay, Kavaklıdere ve Çankaya'ya ulaşacaksınız. Bu ilçeleri birer birer geçerken, standartlar gözle görülür biçimde artar.

Ulus, müzelerin çoğunun, cumhuriyetin erken dönem yapılarının ve antik Ankara Kalesi ile Ankara'nın tarihi merkezidir. 20. yüzyılın başında cumhuriyetin en zarif merkezi olan bölge şimdi cazibesini terk etti ve dağınık, kalabalık bir mahalle haline geldi. Hayatın bir zamanlar Ankara'da yaşandığını hissetmek istiyorsanız, eski Ankara evleri ile restore edilen Yeni Mahalle İlçesi'ni bulun. Muhafazakâr Ankaralılar için ünlü bu mekanda, dar geleneksel caddeler boyunca yürüyün ve Türk kahvesini tarihi bir ahşap evde, özellikle de gece yudumlayın. Burada alkol bulmayı beklemeyin.

Yeni Mahelle

Kaynak: www.helponto.com

Daha sonra Kızılay, Ankara'nın işçi sınıfı merkezidir. Şimdi yıkılmış "Kızılay" karargah binasının adını taşıyan ünlü Kızıl Meydan, Ankara'nın siyasi merkezidir. On yıllar boyunca birçok protesto ve miting gerçekleşti ve bugün bile bu politik protesto gösterilerinin merkezidir. Kızılay çevresindeki pek çok yol ve sokak yürüyerek keşfedilir ve bütçeye uygun restoranlar, kafeler, barlar ve farklı lezzetlerdeki kulüpler bulunur.

Kocatepe Camii, 20. Yüzyılda yapılan en önemli yapılarından birisidir. Halen daha Ankara’daki en güzel camilerden birisi olan Kocatepe Camii aktif olarak hizmet vermektedir.

Kocatepe Camii

Kaynak: camiveturbeler.com

Sakarya Caddesi, balıkçılık, sokak satıcıları ve lokantaları olan dağınık bir yaya bölgesidir. Bu yaya mahalle, çeşitli kültür merkezleri, kafeler, barlar, restoranlar ve kitapçılar ile sol odaklı bir alandır. Kaliteyi arayan yerli halkın çoğu Ulus ve Kızılay'dan uzak duruyor.

Sakarya Caddesi

Kaynak : www.trekearth.com

 

Kuğu Park ve Kavaklıdere, Tunalı ilçesidir ve kozmopolit, açık görüşlü ve gençler arasında popüler bir yerdir. Arka sokaklar kafe, restoranlar, barlar, diğer eğlence mekanlarıyla doludur.

Kuğulu Park'tan yürüyerek Arjantin Caddesi'ne gidin ve sonunda Filistin Caddesi'ne doğru sola dönün. Bu ikisi, en üst kafe ve lokantaların bulunduğu, Ankara'nın zarif ve görülesi yerlerindendir. Daha güneyde, Ankara'nın diplomatik merkezi Çankaya'da Atakule, Başkanlık Sarayı ve pek çok elçilik binasını görebilirsiniz.

Kuğulu Park

Kuğulu Park'ın içerisindeki hayvanlar ile birlikte uyumu ve güzelliğini gösteren bir görsel.

Kaynak: http://blog.biletbayi.com/

Anıtkabir

Kaynak: https://www.bolgegundem.com/

Leave a comment