Bursa’nın En İyi Yerel Restoranları

By Halal Trip | 22, Jan, 2018
Bursa’nın En İyi Yerel Restoranları

Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken şehirleri arasında yer alan Bursa’da Türk damak tadının vazgeçilmez lezzetlerini sunan birden fazla restoran yer alıyor. Bursa’nın en iyi restoranları; İskender kebap, İnegöl köfte, piyaz ve Bursa’nın meşhur kestane kebabı ve şekerini misafirlerine sunuyor. Benzersiz bir Bursa gezisinden sonra yemek ziyafeti için tercih edilebileceğiniz restoranlar şunlar…

 

Bursa’nın en güzel restoranları…

 

1. Beceren Restoran

Beceren restoran 2002’den beri misafirlerine hizmet veriyor. Bursa’nın en yeşil ve en çok ziyaret edilen Botanik parkında bulunan mekan eski Bursa konakları tarzındaki dekorasyonuyla farklı bir restoran deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir mekanı ifade ediyor. Sabah Botanik parkında yapacağınız yürüyüşten sonra Beceren Restoran tarafından sunulan zengin serpme kahvaltıyla enerjinizi geri kazanabilirsiniz. Osmanlı mutfağıyla günümüz Türk mutfağının yemeklerine sahip Beceren Restoran da, İtalyan ve Latin Amerikan yemekleri de yapılıyor.

Kaynak: www.tripadvisor.com

 

2.Hayat Lokantası

Cumhuriyet devrinin ilk iştirakleri arasında yer alan Merinos Halı Fabrikası’nın kapanmasının ardından restore edilerek kurulan bir restorandır. Tarihi bir yapı olması nedeniyle oldukça ilgi gören Hayat Lokantası, uzun yıllardır Bursalılara ve dışarıdan gelenlere hizmet veriyor. Başta zeytinyağlı yemekler olmak üzere, Bursa’nın meşhur damak zevklerinin tadılabileceği lokantada, tatlı olarak Bursa’da en çok tercih edilen süt helvası ikramı yapılıyor.

Kaynak: www.hayatlokantasi.com

 

3. Kitap Evi Restoran

Butik bir otel olan Kitap Evi’nin restoranı, Bursa’da en çok beğenilen ve ilgi gören restoranlar arasında bulunuyor. Bunun sebebi, yeşillikler içerisinde kurulan otelin kendisine özgü bir dekorasyonunun olmasıdır. Restoran kısmında yer alan şömine, ahşap ağırlıklı dekorasyon stilleri yemek saatini huzurlu ve keyifli geçirmek isteyenler için ideal bir atmosfer yaratıyor. Bu nedenle Kitap Evi Restoran on senedir Bursa’ya gelenlerin görmek istediği ve vakit geçirmeyi planladığı mekanlar arasındadır. Bursa için meşhurlaşan lezzetlerin menüsünde yer aldığı ve çeşitli mezelerle damak tadını zenginleştiren Kitap Evi Restoran mutlaka gidilmesi gereken mekanlardan birisidir.

Kanyak : www.kitapevi.com.tr

 

4. İskender

Yavuz İskenderoğlu tarafından kurulan ve 150 yıllık lezzetin kaşifi olarak günümüze değin hizmet sunan İskender Restoran Bursa ile özdeşleşmiş durumdadır. Her ne kadar ülkemizin çeşitli illerinde şubeleri yer alsa da, İskender dönerin adresi Bursa, ve yeri de İskender Restoran’dır. İskender’in yanında sunulan özel yapım şıra ve kestane tatlısı damak tadına önem verenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetler arasında yerini alıyor.

Kaynak: İskenderoglu.com.tr

 

5. Mirano

 

Bursa’nın en meşhur restoranları arasında yer alan Mirano, başta makarna lezzetleri olmak üzere çeşitli mezeleriyle müşterilerine harika bir damak keyfi yaşatıyor. Makarna yapımında tamamen doğal ve organik ürünlerin kullanılması; ve ayrıca şişmanlatmayan semolina unundan elde edilen makarnaların kullanılması daha sağlıklı bir lezzetin ortaya çıkmasını sağlıyor. Donmuş ürünler kullanılmadan tamamen taze olarak hazırlanan makarna çeşitlerinin mutlaka denenmesi gerekiyor. Eşsiz bir dekorasyon içerisinde harika bir akşam yemeği vakti geçirmek için Mirano sizi bekliyor.

Kanyak :www.mirano.com.tr

 

6. Hilton Restoran

Bursa’nın ışıldayan mekanları arasında yerini alan Hilton Otele ait Hilton Restoran, harika dizayn edilen konseptiyle göz ve damak keyfini bir arada yaşamak isteyenler için en ideal ortamlardan birisini sunuyor. Türk mutfağının leziz yemekleriyle beraber başta İtalyan mutfağı olmak üzere, çeşitli yemek kültürlerini denemek isteyenler için Hilton Restoran ideal bir mekanı ifade ediyor.

Kanyak: www3.hilton.com

 

7. Tavacı Recep Usta

Bursa’nın birinci sınıf mekanları arasında yerini alan Tavacı Recep Usta, saç tava ve sote menüleriyle damak tadını bilenlere hizmet veriyor. Zengin dekorasyon dizaynı sayesinde eşsiz bir atmosferde yemek keyfi sunan mekanda harika bir akşam veya öğlen yemeği vakti geçirebilirsiniz. Bursa’nın meşhur et lezzetlerini ve tatlılarını deneyebileceğiniz mekan farklı bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Kanyak: tavacirecepusta.com.tr

 

8. Anadolu Et Lokantası

Kaynak: bursarestaurants.com

Mudanya yolu üzerinde yer alan Anadolu Et Lokantası, Bursa’nın en fazla ziyaret edilen restoranları arasında bulunuyor. Başta ızgara ve et yemekleri olmak üzere deniz mahsullerine de yer veren restoranda, harika bir zaman geçirebilirsiniz. Kahvaltı yapmak için de ideal bir yeri ifade eden restoranın zengin bir kahvaltı menüsü bulunuyor.

Bursa’nın en iyi restoranları listesini sizler için derledik! Birinci sınıf restoranlarda aileniz ve sevdiklerinizle beraber harika bir zaman geçirebilirsiniz.

Leave a comment