ÇOCUKLU AİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI

By DİLAN TAŞKIN | 22, Jan, 2018
ÇOCUKLU AİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI

Seyahat etmek ister zorunluluk halinden isterse tatil amacıyla olsun her zaman zorlukları ile bir adım öne çıkar. Seyahat etmeden önce, seyahat sırasında ve seyahat sonunda akıllarda soru işareti bırakan bir takım aşamalardan oluşur. Yetişkinler seyahat için kendilerince pek çok ipuçları yaratır. Fakat seyahat etme sırasında bizlere yol arkadaşlığı edecek çocuklarımız ise bizleri zorlu bir seyahat bekliyor olabilir. Bu yazımızda çocuklu aileler için seyahat ipuçlarından derlediğimiz pratik fikirleri sizler ile paylaşacağız.

Çocuklar ile Seyahat, Kaynak: www.internetanneleri.com

 

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI- AYRINTILARI PLANLAYIN

Çocuklar ile seyahat ederken kendi başıma çıktığımız seyahatlerden biraz daha farklı olacağını öncelikle sizlerin kabul etmesi gerekir. Planlarımızı daha ayrıntılı ve daha mükemmeliyetçi şekilde yapmamız şart. Öncelikle destinasyon seçimimizin çocuklarımız için uygun olup olmadığını ayrıntıları ile incelemeliyiz. Bu destinasyon seçimimizde onun fikrini almak kesinlikle çok iyi bir fikir olacaktır. Gideceğimiz yeri ona da sormak, gideceğimiz yer hakkında ona küçük bilgiler vermek ve onun merakını arttırmak çocuklu aileler için seyahat ipuçlarının altın kuralı olarak listenin ilk sırasına çıkmayı hak ediyor.

Seyahatinizi Birlikte Planlayın, Kaynak: static1.holidayextras.com

 

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI- YOLCULUK ŞEKLİNİZİ BELİRLEYİN

Çocuklar ile seyahat ederken hangi ulaşım aracını kullandığınız çok önemli. Onunda bu yolculuktan zevk alması ve sizinle hoş vakit geçirmesi seyahatinizin bir parçası. Hangi ulaşım aracı ile seyahat edecek olursak olalım çocuklarımızın düzenini bozmamasına özen göstermeliyiz. Örneğin uyku vakti. Varmak istediğimiz yerlere erken varmak için erken yola çıkmak güzel fikir ama çocuğumuz için çok da iyi bir fikir olarak algılanmayabilir. Uykusunun en tatlı yerinde sıcacık yatağından çıkıp zorla giydirilerek ulaşım aracına binişi onu ne derecede hoşnut eder düşünmeden geçmemeliyiz. Sonra huysuzlanıp seyahat sırasında acı hareketler içerisinde bulunursa, seyahatimizin harika geçmeyeceğinden haberdar etmek isterim.

Yolculuk Şeklinizi Onlara Göre Belirleyin, Kaynak: www.autopten.com

 

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI- VALİZLERİ ONLARA GÖRE HAZIRLAYIN

Çocuklu aileler için seyahat ipuçlarının can alıcı noktalarından bir diğeri ise; valiz. Çocuklarımıza sadece bizlerin isteklerini değil onlarında istekleri doğrultusunda eşyalar hazırlamalıyız. Nereye gidersek gidelim bütün dolabı götürmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Evet, her şeyden birer parça almak makul. Ama sadece birer parça. Kesinlikle yedek kıyafet almayı ihmal etmemeli ki eden bir ebeveyn düşünülemez. Fakat yaz mevsiminin orta ayında da yanımıza kalın parçalar almanın da bir anlamı olmadığını bilmeden olmaz. Çocuklu aileler için seyahat hep çift kişiliktir. Seyahatimiz sırasında daima kendimizden önce onları düşünürüz. Onların da seyahat sırasında rahat olması çok önemli. Kendilerini sıkı sarılmış yaprak sarması gibi hissetmelerinin bir anlamı yok. Seyahat esnasında çocuklarımızın kıyafetlerinin rahat olması önemli. Seyahat sırasında rahat ettikleri kıyafetler ile daha huzurlu olurlar.

O da Sevdikleri Kıyafetleri Giyebilir, Kaynak: http://www.babyhighchairlove.com

 

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI- CANI HER ŞEYİ YEMEK İSTER, TEDBİRİNİZİ ALIN

Çocuklu aileler için seyahat sırasında çocuklarımızın midesinin durumu sorunsuz bir seyahat için önemli noktalardan biri. Bebekler ile seyahat etmek keyifli ve kolaydır. Bebeğin karnı tok ve altı temiz ise sorunsuz bir seyahat mümkündür. Fakat çocuklar için ise iş biraz daha karmaşık durabilir. Bu karmaşıklığı gidermek için yanımızda ufak atıştırmalıklar ve su olmazsa olmazdır. Seyahat sırasında onun hoşuna gidebilecek atıştırmalık bulundurmak sizin için artı bir puan demektir. Ufak bir tavsiye yağlı ve baharatlı yiyecekler seyahat sırasında onun midesine iyi gelmeyebilir ve seyahatin tadını kaçırabilir.

Her şeyi Yemek İsteyebilir, Kaynak: dilaraismailoglu.com

 

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI- SAĞLIK PROBLEMLERİNE HAZIRLIKLI OLUN

Çocuklu aileler için seyahat sürprizler ile doludur. Bu sürprizler hep zaman güzel olmayabilir tabii ki. Seyahat esnasında olabilecek ufak sağlık problemlerini göz ardı etmeden yola çıkmamanızı tavsiye ederim. Malum narin bedenler her şarta yetişkinler gibi çabuk adapte olamayabiliyorlar. Her an midesi bulanabilir. Her an bir yeri ağrıyabilir. Her an ateşi çıkabilir ve bu sebeplerden dolayı seyahat bir hayli sürprizli geçebilir. Bunun sebebi en başka tabii ki hava değişimi olabilir. Hemen olayı gözümüzde büyütmememiz gerektiğini unutmamalıyız. Eğer durum sizleri de rahatsız edecek düzeyde tatsızlaşmaya başlıyorsa en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekebilir. Veya hava yolu ile seyahat ediyorsanız veya deniz yolu ya da demir yolu sizlere yardımcı olacak sağlık hakkında bilgili deneyimli insanlar hep başucunuz da olacak bunu unutmayın ve kendinizi bu stresten uzak tutup sağlık problemlerine de karşı hazırlıklı olun. Bir diğer husus ise yanınızda bulunması gereken pişik kremi, yanık kremi ve pudra. Ufak tefek problemlerde yardımcınız olacağını unutmayın ve yanınızda bulundurmayı ihmal etmeyin.

Sağlık Problemlerine Hazırlıklı Olun, Kaynak: bebek.com

 

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN SEYAHAT İPUÇLARI- SÜRPRİZLERİ SEVERLER, SÜRPRİZ PAKETLER HAZIRLAYIN

Çocuklu aileler için seyahat etmek ebeveynleri endişeli bir hal içerine sürüklese de çocuklar ile seyahat etmek çok eğlenceli bir hal alabilir. Çocuklar çabuk sıkılırlar ve yeni bir şeyler keşif etmeyi çok severler. Seyahat boyunca onların sıkılacağını tahmin etmek ve onlara sürpriz paketler hazırlamak onunda sizin de seyahatinizi eğlenceli bir şekle sokabilir. Onlara küçük hediye paketleri içinde minik oyuncaklar verebilirsiniz. Bu minik hediye paketlerinin içine çok sevdiği oyuncakları da ekleyip ona sürprizler yapabilirsiniz. Onun sevdiği şarkılardan bir albüm yapıp seyahat süresi boyunca bu şarkıları ona dinletebilirsiniz. 

Küçük Hediye Paketleri Hazırlamak, Kaynak: carolinacashfast.com

Çocuklu aileler için seyahat her zaman eğlencelidir. Çocuklarımıza seyahat etmenin ne demek olduğunu yaşatarak öğretmek,  fotoğraflar çektirmek, anı yaşamalarına izin vermek seyahat etmeyi sevdirmenin en önemli niteliklerindendir

Leave a comment