İstanbul’un En İyi 10 Alkolsüz Restoranı

By Halal Trip | 24, Oct, 2017
İstanbul’un En İyi 10 Alkolsüz Restoranı

İstanbul iki kıtanın birleştiği, her gün yüzbinlerce transit yolcunun uğradığı ve milyonlarca insanın bir arada yaşadığı en büyük metropollerden bir tanesi. Şehirde binlerce restoran bulunsa da bazı restoranlar alanlarında gösterdikleri başarılarla ünlerini tüm dünyaya açmış durumdalar.

İstanbul’un En iyi 10 alkolsüz restoranını siz değerli HalalTrip takipçileri için derledik.

Istanbul is one of the biggest metropolitan city where the two continents join together and see hundreds of thousands of transit passengers each day and millions of people live together. Although there are thousands of restaurants in the city, some restaurants have enlarged their reputations all over the world with the success they have shown in their fields.

We have compiled the best 10 non-alcoholic restaurants of Istanbul for Halal conscious followers of the HalalTrip.
 

Credit - giphy.com

 

1. Baltazar Burger Karaköy

Picture credit - zomato.com

Adres: Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No 12/A Karaköy, İstanbul (0212) 243 6442

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin Ortalama 90 TL

Gözünüzün önünde pişen etler, ev yapımı içecekler ve birbirinden özel tatlar. Karaköy’ün kendine has atmosferinde Baltazar’ın iştah açıcı dünyasını keşfedin. Baltazar Burgerin menüsünde bulunan en özel seçenek kesinlikle mekanın kendisine has burgeri olan Baltazar Burger !

Farklı burgerleri sevenler için de birçok çeşidi olan mekan Tarihi Kılıç Ali Paşa Camii’nin hemen arka sokağında yer alıyor.

 

Address: Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No 12/A Karaköy, İstanbul (0212) 243 6442

Price Range: 25-30 $ For 2 Person

With its homemade beverages, open kitchen and special tastes Baltazar Burger will be your favourite place in Istanbul. The best item of the place is definitely its unique Baltazar Burger.

There are also many options from grills to starters or different type of burgers, ideal for those who look for different and delicious taste.

Baltazar Burger is located just behind the famous Kılıç Ali Paşa Mosque.

 

2. Bayramoğlu Döner Kavacık

Picture credit - Bgnneyesem.com

Adres: Rüzgarlıbahçe Mahallesi, G-69 Sokak, No 2, Beykoz, İstanbul

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin Ortalama 50 TL

Bayramoğlu'nda dönerin yapımı etin özenle seçilmesiyle başlar. Usta eller en güzele ulaşma aşkıyla eti işler ve odun ateşinde tam kıvamında pişirilir, lezzet yakalanır. Tandır fırınından çıkan lavaş dönerle buluşur, lezzet zirveye ulaşır.

Bayramoğlu Döner, gerek yerli gerekse yabancı misafirlerine ,unutulmaz ve değişmez lezzetini, 30 yıldır damaklarında yaşatıyor.

 

Address: Rüzgarlıbahçe Mahallesi, G-69 Sokak, No 2, Beykoz, İstanbul

Price Range: 15$ for 2 Person

Bayramoğlu’s Döner journey starts with the carefully selected meats. Chefs of the restaurant turn meat into delicious Döners with their love and cook them under the fire of wood. Lavaş which is a special bread for Döner also comes from traditional Bakery Tandır.

At the end, it is served with french fries, salad and some pickles. You should visit this place to taste real Turkish Doner.

Bayramoğlu Döner has been around for 30 years.

 

3. Takanik Balık Yeniköy / Takanik Fish

Picture credit - Berrakmekanlarda.com

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No 155, Sarıyer, İstanbul

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin Ortalama 120 TL

Takanik balık hizmete 1998 yılında küçük teknesiyle Yeniköy limanında başladı. Lezzeti ve uygun fiyatlarıyla kısa zamanda müşteri kitlesini genişleten Takanik, daha büyük bir tekne ve salaş konseptiyle müşteri kapasitesini genişletti. Oluşturduğu bu yeni yüzer tekne konsepti çok başarılı oldu. Lezzetine doyum olmayan salataları ve balıkları çok kısa zaman içerisinde Takanik ününü bütün İstanbul’a duyurdu.

Takanik balık yüzer tekneden sonra ise karaya çıktı, Yeniköy’ün en güzel yerinde iskele sokağında aynı konsepti ve daha geniş bir menü yelpazesiyle müşterilerinin memnuniyetini devam ettirdi. Müşterilerinden gelen yoğun istek üzerine Boğaz’ın bir diğer incisi Arnavutköy’de 2008 yılında ikinci şubesini açtı. Kısa surede Arnavutköy’ün en sevilen mekânlarından olma başarısını gösteren Takanik Arnavutköy’den sonrada üçüncü şubesini de yine Yeniköy’de açtı Yeniköy’deki yoğun talebi karşılamak için açılan üçüncü şubede kısa sürede müşterilerinden çok güzel tepkiler aldı. 2011 yılında 4. şubesinide Suadiye’de hizmete geçirildi. Takanik sizlere daha iyi hizmet verebilmek için her geçen gün daha çok çalışmaya ve lezzetini arttırmaya devam ediyor.

 

Address: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No 155, Sarıyer, İstanbul

Price Range: 35$ For 2 Person

Takanik Balık service started in 1998 at the port of Yeniköy with a small craft. Takanik quickly expanded its customer base with its taste and reasonable prices, and expanded the restaurant's customer capacity with a larger boat and shackle concept. Takanik’s delicious salad and fish soon became known to all over Istanbul.

Customers continue to enjoy the same concept in the most beautiful spot of Yenikoy and the broader menu of Takanik's. In 2008, another branch of the Bosphorus opened its second branch in Arnavutköy on intense request from customers. In Takanik Arnavutköy, which shows the success of Arnavutköy's most popular venues in a short period, the third branch was opened again in Yeniköy. The third branch was opened to meet the high demand in Yeniköy. In 2011, the fourth branch was put into service in Suadiye. Takanik continues to work hard and improve its taste every day in order to serve better.

 

4. HUQQA

Picture credit - Gastronomi.com.tr

Adresler: 1- Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Caddesi, Kalamış Sokak, No 1, Sarıyer, İstanbul

2- Emaar Square Mall, Ünalan Mahallesi, Ayazma Caddesi, No 78, Üsküdar, İstanbu

3- Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, No 56, Beşiktaş, İstanbul

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin 170 TL

Eşsiz Boğaz manzarasıyla dünya mutfağının leziz tatlarına ev sahipliği yapan HUQQA, Doğu ve Batı sentezlerinin harmanlandığı konseptiyle misafirlerini ağırlıyor.

Modern tasarımıyla ön plana çıkan HUQQA, dünya mutfaklarından farklı damak tatlarını, kaliteli hizmet anlayışıyla müşterilerinin beğenisine sunuyor.

HUQQA’nın dekorasyonunda özel olarak tasarlanmış geometrik desenler göze çarparken, kullanılan pastel renkler de genç ekibin enerjik ve modern vizyonunu gözler önüne seriyor.

 

Addresses: 1- Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Caddesi, Kalamış Sokak, No 1, Sarıyer, İstanbul

2- Emaar Square Mall, Ünalan Mahallesi, Ayazma Caddesi, No 78, Üsküdar, İstanbu

3- Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, No 56, Beşiktaş, İstanbul

Price Range: 50 $ For 2 Person

HUQQA, which hosts the delicious tastes of international cuisine with its unique Bosphorus view, welcomes its guests with the blend of the East and West syntheses.

With its modern design, HUQQA presents different flavours of the world cuisines to its customers with its quality service.

HUQQA's decorations feature specially designed geometric patterns, while the pastel colours show the energetic and modern vision of the young team.

 

5. Hacı Abdullah Beyoğlu

Picture credit - Howtoistanbul.com

Adres: Hüseyinağa Mahallesi, Atıf Yılmaz Caddesi, No 9/A, Beyoğlu, İstanbul

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin 100 TL

1888’den beri hizmet veren lokanta Osmanlı yemeklerini sunmaktadır. Özellikle Osmanlı Şerbetleri ünlü olan lokantanın en önemli özelliğiyse klasikleşen Baba’dan Oğul’a aktarılan bir miras olarak değil, Ustadan Çırağa aktarılan bir miras olarak günümüze gelmesidir. İstiklal Caddesindeki tarihi yeri dışında Zorlu Center Alışveriş Merkezinde ve Ankara’da da şubeleri bulunmaktadır.

 

Address: Hüseyinağa Mahallesi, Atıf Yılmaz Caddesi, No 9/A, Beyoğlu, İstanbul

Price Range: 30 $ for 2 Person

Since the 1888 Hacı Abdullah has been serving traditional Ottoman Cuisine, paired with their special Şerbet’s (homemade juice) to tourists. Travelers from all around the world visit this magnificent place. Besides their delicious food, they are also famous for their tradition. The restaurant is not inherited from the dad to son but it is instead inherited from the master chef to the chef’s apprentice. The restaurant has 3 branches. One is located in Ankara and another located at Zorlu Center.

 

6. Virginia Angus

Picture credit - Facebook.com/virginiangus

Adres: Mercan Mahallesi, Uzunçarşı Caddesi, No 136, Fatih, İstanbul

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin 70 TL

İlk olarak 2011 yılında Eminönü’nde müşterilerine ve sevenlerine merhaba diyen ve açıldığı günden beri dikkatleri üzerine çeken Virginia Angus Eminönü’ndeki yerini takiben ikinci şubesini Nişantaşı’nda açmıştır. Bol proteinli yemek yemeyi sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği “steakhouse” mekan şehrin alkolsüz en iyi steakhouslarından . Kısacası iyi et nerede yenir diye düşünüyorsanız Virginia Angus doğru bir adres!

 

Address: Mercan Mahallesi, Uzunçarşı Caddesi, No 136, Fatih, İstanbul

Price Range: 20 $ For 2 Person

It has opened at 2011 and following Eminönü's location, Virgin Angus opened its second branch in Nişantaşı. The "steakhouse" place, where people who eat plenty of protein, show great interest the this restaurant. Virginia Angus is one of the best non-alcoholic steakhouses in the Istanbul. In short, if you are thinking where to eat good meat, Virginia Angus is the right address!

 

7. Hatay Medeniyetler Sofrası

Picture credit - Promekan.com

Adresler: 1- Katip Çelebi Mah, 34433 İstiklal Caddesi, NO:39 (Fransız Konsolosluğu Karşısı) Beyoğlu – İSTANBUL

2- Aksaray Vatan (Adnan Menderes) Bulvarı,HorHor Caddesi, No:49 Fatih – İSTANBUL

3- Nispetiye caddesi No:18 Beşiktaş – İSTANBUL

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin 190 TL

Hatay Mutfağının leziz yemeklerini sunan Hatay Medeniyetler Sofrasının 3 tane şubesi bulunmaktadır. Alkolsüz olmasının yanı sıra bağımsız denetimlerce verilen Helal sertifikasına da sahip olan restoran şehrin en gözde mekanlarından bir tanesi.

Gidilmeden önce rezervasyon yapılmaması halinde sıra bekleme ihtimaliniz olan restoranda birçok yöresel Hatay yemeği servis edilmektedir.

 

Addresses: 1- Katip Çelebi Mah, 34433 İstiklal Caddesi, NO:39 (Fransız Konsolosluğu Karşısı) Beyoğlu –İSTANBUL

2- Aksaray Vatan (Adnan Menderes) Bulvarı,HorHor Caddesi, No:49 Fatih –İSTANBUL

3- Nispetiye caddesi No:18 Beşiktaş–İSTANBUL

Price Range: 60 $ For 2 Person

There are 3 branches of Hatay Medeniyetler Sofrası which serve delicious meals of Hatay Kitchen. Hatay Medeniyetler Sofrası, which is one of the most popular places in the city, is not just non-alcoholic, it also possesses a Halal certificate.

You may be waiting for a table if you do not make a reservation before you go.

 

8. Emirgan Sütiş

Picture credit - Sutis.com.tr

Adres: Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Caddesi, No 46, Sarıyer, İstanbul

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin 75 TL

Şehrin her gün dolu olan tek mekanı olma özelliğine sahip olan Emirgan Sütiş isminin geldiği şubesi dışında 11 tane daha şubeye sahiptir.

Emirgan Sütiş, özellikle Ramazan Gecelerinde sahur ve yılın geri kalanında ise Kahvaltısıyla meşhur bir mekandır. Hemen hiçbir zaman rezervasyon kabul etmeyen mekanda tatil günleri sıra beklemek ise kaçınılmaz bir son.

Kahvaltısının yanı sıra dillere destan tatlıları ve özel döneriyle günün her saatinde çok özel tatları tadabileceğiniz bir restoran.

 

Address: Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Caddesi, No 46, Sarıyer, İstanbul

Price Range: 25$ For 2 Person

Emirgan Sütiş, which is the only place where the city is almost full every day, has 11 more branches besides the branch where the name comes from. Emirgan Sütiş is a famous place, especially for Sahur during the Ramadhan nights and breakfast for the rest of the year. Since they do not accept reservation it is an inevitable that you will have to wait for a table, especially during holidays.

Besides the breakfast, the restaurant has delicious milky desserts and Turkish Döner to experience excellence at any time of the day.

 

9. Şazeli Steakhouse Burhaniye

Picture credit - Zomato.com

Adres: Emniyet Mahallesi, Nur Baba Caddesi, No 27, Üsküdar, İstanbul

Fiyat Aralığı: 2 Kişi İçin 130 TL

İstanbul Anadolu Yakasında bulunan Şazeli şüphesiz şehrin en ünlü ve en işlek steakhouselarından bir tanesi. Menüsünde alkol bulunmayan mekan geniş bahçesiyle sadece yemekleriyle değil bulunduğu yer itibariyle de görülmeyi en çok hake den yerlerin başında geliyor.

Mekan, restoran kısmının yanı sıra leziz tatlıların ve dünya kahvelerinin sunulduğu bir kafeye de ev sahipliği yapıyor. Dilerseniz yemek sonrasında sadece birkaç adım atarak kafe kısmına geçiş yapabilirsiniz.

 

Address: Emniyet Mahallesi, Nur Baba Caddesi, No 27, Üsküdar, İstanbul

Price Range: 40 $ For 2 Person

Şazeli located in Istanbul Anatolian Side is undoubtedly one of the most famous and busiest steakhouses in the city. The restaurant, which does not have any alcohol on its menu, is also popular with its wide garden. The venue is home to a café where delicious desserts and world-class coffees are served apart from the restaurant. You can switch to the café part by taking only a few steps after the meal.

Leave a comment